"Den Lille Pengekvelden"

Hva kan vi si??
Annet enn TUSEN TAKK til alle som var med på å gjøre dette til en vanvittig bra kveld med ubeskrivelig stemning, masse nyttig informasjon, kunnskapsutveksling, nye ideer, nye relasjoner, mye håp og mange hyggelige mennesker!

Nærmere 60 personer hadde tatt turen til TENK InnovasjonsLab ved TENK-Senteret. Kantina var med andre ord helt fylt opp med nysgjerrige og positive mennesker!

På “Den Lille Pengekvelden” la vi opp kvelden litt annerledes enn det som er vanlig for tilsvarende arrangementer. Vi begynte med mat og mingling. Og kaffi. Klokken var 17:00 og folk kom direkte fra jobb så kaffitrakteren gikk på full pinne.
Vi hadde samlet østregionens miljøer og de aktørene som har enklest tilgjengelige virkemiddelordninger slik at de kunne få presentere seg. På svimlende 5 minutter hver. Anne Torunn Hvideberg, næringssjef i Tvedestrand kommune, var ordstyrer for denne sesjonen. Etter at 9 ulike miljøer og aktører hadde presentert seg, tok vi en liten pause der folk kunne mingle videre.

Etter pausen samlet vi et panel.bestående av virkemiddelaktørene sammen med 4 ulike bedrifter fra regionen som har erfaring fra å bruke virkemiddelapparatet på ulike måter. Iselinn Kongsten fra Sørlandsporten Næringshage var ordstyrer. Det kom frem mange gode poeng og erfaringer.
Kanskje ikke overraskende så var den røde tråden i panelet at man absolutt bør sende en søknad. Noen dro den så langt at de påstod at det var svindel ikke å søke om midler. :D

Etter en vellykket paneldebatt med gode innspill og spørsmål fra publikum rundet Janne Grandalen fra TENK InnovasjonsLab av kvelden, og oppfordret alle til å komme med innspill på videre aktiviteter i forbindelse med kurs og annet som kan være av nytte for utvikling i regionen. Ingenting er for lite - ingenting er for stort!

Miljøene som var representert var:
TENK InnovasjonsLab
Sørlandsportens Næringshage
Innoventus Sør

Virkemiddelaktørene var:
Regionalt Næringsfond Østregionen
Skattefunn
CrowdFunding
Innovasjon Norge
Forskningsmobilisering og Aust Agder fylkeskommune
Forskningsrådet og Regionalt Forskningsfond

Introduction to TEXAS style networking med Rick Salmon

Team JAnny fra TENK InnovasjonsLab tok seg en tur til CoWorx i Kristiansand for å lære litt om Pitching.
Og det var virkelig verdt turen! Rick Salmon er en dyktig person som holdt oss engasjert og interessert i de korte 90 minuttene sessionen varte. Vi fikk et lite innblikk i hvordan ulike kulturer møter hverandre helt konkret og hvordan de tolker hverandre. Og vi fikk et lite krsæjkurs i å pitche oss selv. Herlig å kjenne at man lever!

Om du noen gang får mulighet til å se og eller høre på Rick Salmon, kan vi anbefale å bruke tiden på det.

For å se Rick på Youtube, klikk her.

Anny Grethe, Rick og Janne @ CoWorx Kristiansand

Anny Grethe, Rick og Janne @ CoWorx Kristiansand

Gründeruka 2018 på TENK InnovasjonsLAB

Endelig var dagen kommet, og vi på TENK InnovasjonsLAB var veldig spente på hvordan arrangementet ville bli. Når klokka nærmet seg 10.00 var det kommet mye folk, og Jon P. Knudsen startet opp med å fortelle blant annet om ulike kulturer og hvordan disse preget ulike økonomiske kulturer, hvordan vi mennesker er påvirket av den kulturen vi er levd opp i og hvordan den preger oss i møte med andre og hvordan man forholder seg til virkeligheten. Jon fortalte om ulike trekk som preger norsk økonomi, og hvordan man kan kjenne igjen dette i andre lands måte å styre økonomien på. Eller omvendt, om man vil.

  • Det var interessant å få et annet blikk på hvordan man tenker og foholder seg, sa noen

  • Dette har jeg ikke tenkt så mye på.. Veldig nyttig! sa noen andre.

Etter foredraget ble 5 personer invitert til å sette seg sammen i sofaen vår for en veldig uformell samtale om hvordan de har møtt kulturer i sin arbeidshverdag. TENK InnovasjonsLAB var stolte av å få presentere et mangfold fra vårt næringsliv her i Aust Agder, og det var både spennende, artig og morsomt å høre på problemstillingene og lærekurvene til paneldeltakerne.
Panelet bestod av
Tore Halvorsen som tidligere jobbet som serviceingeniør i TeamTec, jobber nå i Otechos og forholder seg daglig til utenlandske aktører.
Wenche Eimhjellen som har mange års erfaring fra å jobbe i og med land i Afrika, spesielt Somalia, og som i dag jobber i et stort interansjonalt firma lokalisert i øst i Agder.
Christopher Vanay har gründet flere klesmerkefirmaer, han har studert i Skotland, og har i flere år jobbet internasjonale i selskapet HP.
Steinar Nilsen har jobbet mye med innkjøp mot store deler av verdens kontinenter og jobber nå med prosjekter i Tyrkia.

Herman Scott- Dahl er en av primus motor bak det nye tilskuddet i Tevedstrand: Stuntskolen. Han begynte i meget tidlig alder med å bygge opp et interansjonale nerkverk . Han jobber i dag mot flere internasjonale markeder med eksport men hovedsaklig import.

Det var god stemning, god dialog, mye spennende som ble snakket om.

Vi på TENK InnovasjonsLAB er strålende fornøyd med dagen!

Og vi ønsker Gründeruka lykke til videre!

Gründeruka 2018

I år fyller vi opp sofaen med mennesker med ulike bakgrunn og erfaringer fra internasjonalt arbeid. Kom og få faglig og ufaglig input.

Med oss i sofaen har vi Steinar Nilsen som har mange års erfaring fra innkjøp fra europeiske land. Vi har Wenche Eimhjellen som har mange års erfaring med å arrangere turer til ulike land i Afrika.
Christopher Vanay er gründer og jobbet mye med utenlandske leverandører. Tore Halvorsen har jobbet som internasjonal installatør og har i det daglige kontakt med utenlandske aktører. Vi får også besøk av en av ildsjelene til Stuntskolen: Herman Scott-Dahl. Han er ung, men har bred erfaring fra flere kontinenter.

Vi gleder oss til en uformell prat etter at Jon P. Knudsen har tatt oss med i en historisk, kulurell reise der han belyser hvorfor vi er så forskjellige og hvorfor man bør og må ta hensyn til andre menneskers verdier og kulturer.

Gratis og åpent for alle!
Vi starter kl 10.00.
Vi spanderer kaffe, te, småsnakcs osv.

20181112_094712.jpg

-Janne kom til oss som sendt fra himmelen! sier gründer Anny Grethe Hauge

Tenker fremover og videre: Positivitet, energi, arbeidslyst og gode idéer er naturlige ingredienser i Anny Grehte Hauge og Janne Grandalens arbeidshverdag. Foto: Anne Dehli

Tenker fremover og videre: Positivitet, energi, arbeidslyst og gode idéer er naturlige ingredienser i Anny Grehte Hauge og Janne Grandalens arbeidshverdag. Foto: Anne Dehli

Hun snakker om sin nyansatte kollega, næringsrådgiver og tidligere verdens sterkeste kvinne, Janne Grandalen.

Tenk-senteret huser i dag 12 bedrifter og 28 ansatte.

Nyansatt gründerhjelp til alle som vil starte eller allerede har sin egen bedrift, Janne Grandalen, har master i innovasjon og kunnskapsutvikling. På eget initiativ sporet hun opp Tenk InnovasjonsLAB i Tvedestrand og kontaktet dem.

Måljeger

- For oss kom Janne som sendt fra himmelen. Med den kompetansen hun har, og den gutsen hun utstrålte, så var det full klaff fra første stund, sier Anny Grethe.

Selv er hun daglig leder i selskapet TAHAS Eiendom, og hun er konsulent i en rekke andre selskaper.

- Vi er takknemlige for å ha hatt Alfhild Kristensen hos oss tidligere, men nå har hun også jobb i Risør, så for oss kom Janne inn som en god støtte, forteller Anny Grethe.

Hun sjekket Facebookprofilen til Janne kjapt etter første møte, og da hun så at hun var verdens sterkeste kvinne i 2014, skjønte hun at det dreide seg om en dame som var godt vant til å nå målene sine.

Følg hjertet, få kraft

Nettopp styrke og kraft vet hun hvor hun finner.

- Motivasjonen din ligger der hjertet ditt er, sier Janne.

- Hva mener du med det?

- Hvis du vil starte et firma, men egentlig ikke synes det skal starte med er så veldig gøy, så kommer det til å bli vanskelig. For å få til noe som fungerer og til og med vokser, må man legge så mye av sjela si idet at man må ha den indre motivasjonen til å få det til, sier hun.

- Når du vet hva du brenner for, hva du stortrives med og synes er kjempegøy, så har du funnet det du aldri vil gi deg på, der du kommer til å gi gass selv om du møter motgang.

Hjertelig velkommen

For dem som ønsker seg flere gode, nyttige foredrag og å knytte nye kontakter, kan arrangementet «Level up! Step forward!» førstkommende tirsdag på TENK-senteret være vel verdt å få med seg.

- Alle er hjertelig velkommen til foredrag og et et hyggelig møte og en kaffekopp her hos oss på TENK-senteret, sier Janne. Deres overordnede mål er å bidra til gründeraktivitet og nye arbeidsplasser og et attraktivt bomiljø på hele Sørlandet.

Hele Sørlandet med

- Vi er selvfølgelig veldig opptatt av Tvedestrand, men vi tenker også hele Sørlandet, sier Anny Grethe.

I 170 land arranges Global Entrepeneurship week, og Norge var en del av dette for første gang for to år siden. Gründeruka Agder arrangeres blant annet av Agder Fylkeskommune, Sørlandsporten Næringshage og TENK Innovasjonslab.

https://www.tvedestrandsposten.no/lokale-nyheter/tenk-senteret/tvedestrand/janne-kom-til-oss-som-sendt-fra-himmelen-sier-gr-nder-anny-grethe-hauge/s/5-52-175749

Pipeotech skal erobre verden

Henrik.jpg

Gledelige nyheter for Pipeotech som har kontorer på TENK-senteret sammen med blant annet oss i TENK InnovasjonsLAB.
Nå skjer det virkelig mye spennende og Pipeotech er på full fart ut i verden med sine unike produkter. For et par uker siden ble det signert en stor avtale i London med et stort internasjonalt selskap. Dette vil gi uante muligheter for bedriften i fremtiden. Fra hovedsaklig å drive med salg og markedsføring fra kontorene på TENK-senteret, har de nå plutselig 200 selgere fordelt på 10 land.
Pipeotechs nye daglige leder Henrik Sollie, er veldig motivert for å bringe Pipeotech ut på verdensmarkedet. Han mener at etterspørselen for pakninger nærmest er uendelige. Det blir benyttet pakninger nesten over alt, sier han.

Henrik har med seg blant annet Morten Wiencke og Tor Arne Hauge på laget.
Morten har bred erfaring fra bransjen, både fra å være innovasjonsleder i GE Oil & Gas, og fra sitt arbeid i toppledelsen i Saga Petroleum. Men like viktig som å kjenne bransjen, er det å kjenne folka. Og det gjør Morten.
Morten er ansatt som daglig leder i Oechos Pumps AS som også er lokalisert her på TENK-senteret, og han er involvert i OTECHOS sitt EU H2020 kompressorprosjekt.
Tor Arne er en kjent figur på TENK-senteret. Han har lang fartstid i bransjen og er en av gründeren av OTECHOS selskapene og TENK InnovasjonsLAB. Tor Arne er det man kan kalle en ambisiøs og hard-working man som lever ut sin drøm om å skape noe verdifullt. Tor Arne er veldig fornøyd med å få med Henrik og Morten på dette, og han har klokketro på at dette kommer til å bli en stor suksess. Hvis alt går som planlagt vil det også generere flere nye arbeidsplasser både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.
Vi gleder oss!

Høst = kurs

Høsten er over oss og det vil si at TENK InnovasjonsLAB er i gang med høstens kurs innen gründing. Første kurs ut i 2018 var Smart Start - gratis introduksjonskurs. Dette kurset er for deg som ønsker å starte egen virksomhet. Passer for alle som har en ide, har noe på gang eller vil ha nytt påfyll. Her får du generell informasjon som du som etablerer har behov for. Kurset varer en kveld, 3 timer. Dette kurset vil komme igjen til våren.

Neste kurs som ble holdt på TENK-senteret var “Web og sosiale medier som markedskanal”. Dettte kurset gir en orientering om muligheter for bruk av web og sosiale medier til salg og markedsføring av produkter og tjenester. Digital markedsforståelse, web og sosiale medier samt forståelse av teknologi er tre hovedpilarer for dette kurset. Kursholder er Cathrine Coucheron Berli, daglig leder i CC BERLI KOMMUNIKASJON AS, se bildet.

IMG_4793.JPG

Tirsdag 23. oktober holder TENK-senterets dyktige, statsautoriserte revisor Elisabeth Lie Wilhellmsen et kurs om hvordan din bedrift mer effektivt kan samarbeide med sin regnskapsfører.
Kurset et gratis og for alle, private og bedrifter.

www.kuberegnskap.no

Påmelding til svar@tenkinnovasjon.no

Kube kurs.png